» Flädersaft

 Jag har alltid velat göra flädersaft men eftersom jag inte vet skillnaden på det olika flädersoreterna har jag aldrig kommit mig för. Men så var jag på besök hos mormor. Då hon plötsligt säger: " du ska inte göra lite flädersaft?" 
Hennes buskat står lite i skuggan och blommar senare men det var ändå i grevenstid. Precis 30 klasar fick jag ihop..
 
Attas vilken god saft :)  Tack Recept.nu  och Monika Ahlberg
 
30  fläderblomsklasar
3  stora citroner
1,5 liter  vatten
1,5 kg  strösocker
50 g  citronsyra
 
  1. Lägg blomklasarna i en rostfri hink eller en stor bunke som rymmer minst 5 liter. 
  2. Borsta citronerna i varmt vatten och skiva dem tunt. Lägg ner skivorna tillsammans med fläderblommorna. 
  3. Koka upp vattnet och rör ner socker och citronsyra. 
  4. Häll den heta vätskan över fläderblommor och citronskivor. 
  5. Täck med lock och låt saften stå i 3 dagar. Sila den och häll upp den på väl rengjorda flaskor. 
  6. Förvara i kyl. (Den kan också frysas för längre hållbarhet.) 
Receptet kommer från Recept.nu, Fläderblomssaft av Monika Ahlberg



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo