» Äppelmos i frysen...

Då var det dags att ta hand om lite äpplen. Våra äppelträd har aldrig fattat det där med att viss år är äppelår och andra inte. Utan träden producerar en si så där 300 kg frukt varje år. Och att slänga att vore ju hemskt. Så i dag kokade jag äppelmos. 
Nu tänker många - jaha, en sån där huslig än-
Ja lite gran kanske, men jag brukar vara väldigt rationell. Koka äppelmos är rätt lätt om man struntar i  recept och hur man borde göra.
 
 
Jag använder moster Huldas äppelskalare. Den skalar visserligen bort mer än en traditionell skalare men det går fort. Och äpplen är ingen brist vara. Sen tar jag en kniv och rensar jag bort om skalaren har missat någon skalbit. Oftast skalar jag äpplen så det fyller en 5 liters kastrull, då blir det ca 2 liter mos.
Sen är det bara att koka äpplena med lite vatten (ca 2 dl). Koka tills äpplena är sönderkokta, ca 30 min.
 
Eftersom vi vill ha helt slätt mos så hälls äppenkoket matberedaren och sötas med socker. Vi har rätt sura äpplen så 4-5 dl socker brukar vara lagom.
 
Jag tillsätter aldrig massor av andra grejer för att öka hållbarheten. Man häller det helt enkelt i portionspåsar och stoppar moset i frysen.
 
 
 
Klart! 
 
 
 
 
 
 


Ljuvliga Drömmar
05 Oktober, 2014 - 17:53 / BLOGG: http://ljuvligadrommar.blogg.se/

Finns inget godare än hemmagjord äppelmost!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo