» Min dotter gör sill

Det var ju det där med att inte göra annat än det vi kommit överens om. Att det sket sig kom vi fram till i går. 
 
Men jag vill inte förneka att jag tycker det är lyxigt när dotter kommer hem från skolan och deklarerar att hon tänker göra den goda sillen hon lärt sig i skolan. - Hon äter inte ens sill - Men en sån dag tänker jag inte påminna henne om den saken, utan låer henne hållas. Och det stannade inte vid en sort utan dettt blev två..
 
Reseptet från skolan:
 

CURRYSSILL MEN SYRLIGA ÄPPLEN

  • 1 st syrligt äpple
  • 2 cm purjolök
  •   smör till stekning
  • 2 tsk curry
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 burk färdiginlaggd sill (tex löksill)
  1. Tärna äpplen och purjolök fint.
  2. Fräs purjolöken mjuka i smör.
  3. Tillsätt curry och fräs lite till.
  4. Blanda ner curryfräset och äpplebitarna i majonnäsen och gräddfilen.
  5. Häll av spadet och rensa sillfiléerna.
  6. Blanda sedan ner sillbitarna i currysåsen.
  7. Gör gärna detta ett par dagar innan servering.
 
När skolans recept vara avklarat så var det dags att googla. På recept.nu hittade hon följande recept:
 

LISAS BLÅBÄRSSILL

  • 420 g 5-minuterssill
  • 1 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 10 vitpepparkorn
  • 10 svartpepparkorn
  • 0,5 gul lök
  • 10 cm purjolök
  • 100 g frysta blåbär
Gör så här:
  1. Koka upp socker, ättika, vatten,  Hälften av blåbären samt pepparkornen i en kastrull. Låt sedan sjuda i ett par minuter innan den dras åt siden för att svalna helt.
  2. Skiva all lök tunt.
  3. Skär önskad storlek av sillfiléerna.
  4. Varva sedan lök, blåbär och sill i en burk, slå på vätskan så att det täcker.
  5. Stäng locket på burken och förvara i kylskåp ca 2-3 dagar innan ni äter för maximal smak.

Dom kommer bli favoriter på julbordet.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo