» Äppelpaj 2016

För ett tag sedan såg jag en artikel i aftonbladet om en matbloggare som hade gjort 2016 års äppelpaj.
Och jag blev lite inspirerad. Varje år brukar jag hitta ett favorit recept som jag terroriserar alla i min omgivning med. För att till nästa år helt ha glömt bort vad det var. Så nu kommer blir det premiär för året äppelpaj i bloggen Udda Möbler. Och förhoppningsvis kommer det även hjålpa mig att komma ihåg recepten.
 
 
 
Pajbotten:
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
150g runsvarmt smör
 
Fyllning:
3 stora äpplen
 
3 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl socker 
1 citron
 
Gör så här:
Nyp samman ingredienserna till pajbotten till smulig deg. Smöra en pajform och tryck ut degen.
Grädda pajskalet i 200 grader i 5 minuter.
 
Riv skalet från citronen.
Vispa samman ägg, creme fraiche, socker, citronsaften och citronskalet.
Skala och skiva äpplena. 
Lägg äpplen i pajskalet och häll över fyllningen.
Grädda i mitten av ugnen till att fyllningen har stannat (ca 20 min).
 
Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
 
Här är samma paj fast överströdd med hackad mandel.


rememberthiis.blogg.se
30 September, 2016 - 21:31 / BLOGG: http://rememberthiis.blogg.se/

Mums :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo