» Äppelpaj 2016
För ett tag sedan såg jag en artikel i aftonbladet om en matbloggare som hade gjort 2016 års äppelpaj.

Och jag blev lite inspirerad. Varje år brukar jag hitta ett favorit recept som jag terroriserar alla i min omgivning med. För att till nästa år helt ha glömt bort vad det var. Så nu kommer blir det premiär för året äppelpaj i bloggen Udda Möbler. Och förhoppningsvis kommer det även hjålpa mig att komma ihåg recepten.

Pajbotten:
3 dl vetemjöl
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
150g runsvarmt smör
Fyllning:
3 stora äpplen
3 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl socker
1 citron
Gör så här:
Nyp samman ingredienserna till pajbotten till smulig deg. Smöra en pajform och tryck ut degen.
Grädda pajskalet i 200 grader i 5 minuter.
Riv skalet från citronen.
Vispa samman ägg, creme fraiche, socker, citronsaften och citronskalet.
Vispa samman ägg, creme fraiche, socker, citronsaften och citronskalet.
Skala och skiva äpplena.
Lägg äpplen i pajskalet och häll över fyllningen.
Grädda i mitten av ugnen till att fyllningen har stannat (ca 20 min).
Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Här är samma paj fast överströdd med hackad mandel.
rememberthiis.blogg.se
Mums :D
Trackback