» 1:a advent

Vi brukar alltid drar igång allt som har med  julen att göra 1:a advent. Men blir det lite annorlunda. All vaken tid går åt till att renovera. Men vi har tur som har en dotter som håller på traditionerna och till och med tjuvstartar. Köttbullarna och jansson ligger redan i frysen och i helgen bakades det bullar. Allt medan vi jobbar på med att försöka bli klara så långt att vi kan fira julafton i nya huset. Men lite bidrag gjorde jag iallafall till julfriden.
 
 

» Äntligen...

... har vi städat bort dammet i köket. Ja, i prinsip är alla riktigt dammiga jobb avklarade på bottenvåningen.
Och nu har återuppbyggnadnen satt full fart. Och i helgen var all pärlspont i köket på plats, tak och väggar grundmålades och nytt plankgolv har lagts. Men två plankor får vi vänta med tills vi kan pass ihop vattenrören med placeringen av köksbänkar och diskho.
 
Och så var det ju det där med dom lite tråkigare jobben... 
Vi har lagt otaliga timmar på att få bort all färg i taket, på talklister och dörrlister. Men det som göms i snö.. och så vidare... Torrsprickor och glipor som täckts av många lager färg har nu titta fram.
 
Efter att ha måla taket en första gång konstaterade vi att det här blir ju inte bra (eller rättare sagt det ser för jävligt ut). En stund suckande sen var det bara att ta fram en burk spackel och lite tålamod. Resutatet blev ju inte så pjåkigt...
 
 
 
 

» Inga inneboende här, tack

Rivning av köket har blivet ett något större projekt än tänkt. Och mer har rivits ut än beräknat.
Nu står vi vid att plastmattan ska ut. Det visade att det finns både en matta och masonit under. Och dessa försvinner in under de enda köksskåpen som finns kvar och ska behållas.... Hmm vad gör man. Skär mattan och masoniten längs sparksockeln... Eller..nää. Så det är ju inget att be för, det är bara att lyfta bort skåpen.
 
Och tur var väl det.... för här har vi inneboende. 
 
Och inte är våra inneboende speciellt renliga av sig. Bullpapper, spelkort, garn bitar, körsbärskärnor och tidningar från 60-talet. Så nu är det tack och adjö.
I framtiden blir det ben på skåpen och inga sparksocklar. Här ska ingen kunna kampera utan min vetskap...
 

» Add no color

Dags att börja fundera på hur köket ska bli. Och som alltid har jag en känsla i kroppen om hur jag vill att det ska vara.
-Köket är rätt så mörkt så det behöver vara vitt.
-Men ändå vill jag ha färg.
-Fast inte färg så man ser att rummet har en viss färg.
-Det ska vara en varm färg men ändå inte färg...
 
Först kolla det jag på dessa. Men risken är att det blir rosa. Och det är något jag verkligen ogillar...
Så det blev en tur till vår lokala färgaffär. Där blev det ett väldigt spontant val. En svagt smutsig lila-grå-brun. Och samma i en ljusare nyans. Och kombinerar det med mörk ek och linne käns det riktigt bra. Det blir färg men ändå inte färg.....
Fast 3010-R skulle nog inte bli så dum i samnanhanget ändå....eller..
 
 
 

Matbloggstoppen