» Och så blev den klar till slut...

... kudden till mormor. 
 
 
Och nöjd blev hon också...
 

» Bara fel...

japp så blir det i bland. Mormor bad mig sy en kudde hon ska ha med till Kanada. Önskemålet är att hennes favorit ordspråk ska vara tryckt på kudden. Så glad i hågen körde jag i gång i går.. Men jag borrde lärt mig, bilden måste finnas i huvudet eller i fingrarna innan jag börjar. Så resultatet blev, visserligen rent tekniskt ett kuddfodral, men i övrigt en katastrof. Fel tygval, både när det gälde fär och material, trycket kanade för tyget var för glatt, formatet blev bedrövligt. ja så så kan det bli i bland för försöka ta nya tag i morgon för mormors avresedatum närmar sig snabbt. 
 
Och eftersom min kamera krånglar får ni hålla tillgodo med en bild från Edingburgh, Vildblommande buddleja

» Evigheter sedan...

Ja, set är verkligen evigheter sedan jag skrev något i bloggen. Men det har sina randiga och rutiga. Jag har nämligen egnat tiden åt att bota en inflamation i nacken, gått på 7-års kallas för en av kottarna, barndop för mini-kotten samt en begravning. Men nu så är "smekmånaden" slut. Trädgården pockar på uppmärksamhet.. och appropå uppmärksamhet. Trots att jag har fart runt på alla dessa saker har jag ändå hunnit titta på detaljer både här och där. Hos en tjej jag besökte såg jag en hög rostiga såna här:
 
Nu tror ni nog att jag har tappat en hel hög skruvar...men faktum är, ser man dessa underbara gjutjärnsrattarna helt för sig själva ser dom faktiskt ut som sencilerade blommor. Hmm.. varför inte... måla dom i glada färger och sätter upp dom på armeringsjärn i olika höjder så får man en blommande rabatt som garranterat aldrig vissnar. Bara lagom rostiga blir nog också en vacker dekor till trädgården. Får man tag i riktigt många av den nyare sorten (i plåt) kan man svetsa ihop dom och få en vacker spalje.
Ja, ni har nog fattat poängen... jag har blivit kär i en pryl igen :)
 
 
 
 

» Trädgårdsplaner

Mmmm.... äntligen långhelg.... och jag håller på och planerar årets nyheter i trädgården. Något som stått på önskelistan under några år är ett avslut på pergolan. Anledningen att det inte blivit av är att jag faktiskt inte har klurat ut hur det ska se ut. Men nu börjar saker falla på plats.. Något som hjälpte till med beslutet var en 25 cm bred och 130 diameter stor järnring jag kom över. Så nu saknas ett lass med grus, en vatten tunna och givetvis massort av växter. Ska bli så kul och se om det blir som min hjärna säger..
 
Och det är inte bara min trädgård som planeras, även min vänns trädgård fick en genomgång i dag. Där är planen att det gamla hönshuset, som i dag fungerar som förråd, ska få en utsida som för tankarna till en kollonistuga eller kanske en sjöbod med mysfaktor.... Så det gör att jag förhoppningsvis får möjlighet att köra grävmaskin även i år :)
 
Men hur många planer man än har får man inte glömma bort att njuta av nuet...

Matbloggstoppen