» Samma lampa, nya krukor

Eftersom vädrets maket har varit emot mig och planerna på att skura alla trädäck så meslutade vi oss för att i stället hälsade på vänner i Jönköping. Men först en sväng förbi A6 och kolla in heminredningsaffärerna där. Den relativt nyöppnade Dommo Outlet brukar ha mycket spännade saker, så också denna gång.
 
Men det jag valt att visa idag är ett väldigt enkelt sätt att förnya sig.
 
För något år sedan byggde vi en taklampa av 3 blomkrukor + 1 silverbricka. Och nu var det dags förnyelse, inte planerad, men en tur in på IKEA gjorde det till ett måste...
 
3 borrhål senare och plåtkrukorna från IKEA har blivit lampskärmar. De gamla "lampskärmarna" får en klick silikon i hålet och får i framtiden föngera som blomkrukor igen.

» Plantera på höjden

Trädgårdsdags....
Solen strålar och det kliar i fingrarna att börja i trädgården. Men än är det förtidigt att dra igång att gräva i jorden och rensa land. Men att påbörja projektet att byta ut min monster-klematis mot planteringslådor är inga problem.
 
 
Jag har länge drömt om att kunna odla örter. Men med en trädgård som stundom kryllar av mördarsniglar, så har det inte vara att tänka på. Sen kom nästa, något angenäma problem. Min kelmatis växer som en tok, otroligt vacker men det tar bort allt ljus från mina planteringslådor. Så något måste göras, och insynsskyddet mot vår skräpgård måste vara kvar. Så då blev det planteringslådor på höjden...
 
Än så länge är bara en lådsektion klar. Och för nuet är lådorna fyllda med vårblommor men till sommaren ska dom prunka med örter och kanske jordgubbar. 
 
Konstruktionen är enkel och bara att såga till och skruva ihop. Lådorna har plast invändigt för att bevara fukten i jorden.Jag har bara gjort en gavel eftersom jag kan skruva den andra delen i pergolan. 
 
Risbusken som skymtar, är klematisen, som när vädret tillåter ska flytta till en bättre plats...
 
 
Så här såg det ut innan projektet tog sin början....
 
 
 

» En stuga i trädgården

I går var det vårkänslor i luften, i dag piskar snön på diagonalen. Så jag ligger i soffan och tittar på herrarnas 5-mil och funderar över vår lillstuga/poolhus/Undantag/Gäststuga/friggebod.Ja kärt barn har många namn.
Denna lillstuga byggdes hastigt och lustigt i höstas för att rymma delar av pappas bohag medan han står mellan två boenden. Så nu är det belamrat med saker. Men så kommer det inte vara i all evighet. Och rätt som det är så är lillstugan tom och vi kan göra precis vad vill vill med den. Och drömmarna är många....
Så här års ser det inte speciellt spännande ut, pergolan är grå-grå-grå. Himlen är grå och lillstugan är dystert svart. Lite har det att göra med att hela stugan bara är ett skal och framsidan fortfarande saknar panel.
Men i en framtid kommer den lilla stugan, med sin 2 meter breda dörr,  fungera som någon form av gäststuga/poolhus. Men vilken stil ska den ha? Nu ser den ut som funkis. Men det är inte så jag vill ha det. Jag vill att det ska vara varmt och ombonat, ungefär så här...
 
 

Matbloggstoppen