» Fromage

Så här dan för dopparedagen brukar vi bara mysa, tjuväta av julskinkan, tilla på trolltyg i tomteskogen. (Det sista har min dotter nu lagt in sitt veto mot :)) Men jag förbereder också det som går inför julafton. För är det något jag inte vill så är det att slava i köket hela julaftonen. Och något som går riktigt bra att förbereda är efterrätten. 
 
Man vill ju han något att avrunda julmaten med och hur gott det än är med risala malta eller ostkaka så tycker åtminnståne vi att det blir för masstigt. Så hos oss blir det fromage till efterrätt. Oftast citorn men i år valde vi att vara hallon- och citronfromage (mest för färrgerna) men även för den friska smaken. 
 
 
Och nu till receptet:

8 personer

Citronfromage
4 blad gelantin 
4 äggulor 
100 gr strösocker = 1 dl + 1 msk
1 st citron, skal och saft 
3 dl vispgrädde 

Hallonfromage
4 blad gelantin 
4 äggulor 
100 gr strösocker = 1 dl + 1 msk
1,5 dl hallon 
3 dl vispgrädde 

5 st bescotti (valfri smak)

Gör de båda fromagerna i varsin skål enligt nedan instruktion:

1. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten i ca:5 min..

1.a Krossa biscottinn (grova smulor)

2. Vispa upp gulorna och sockret till en luftig smet.

3. Ta upp gelantinbladen ur vattnet. Smält dem i vattenbad.

4. Blanda dem sedan med citronskalet och saften eller hallonen. Häll ner blandningen i äggsmeten.

5. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i den svala citronblandningen.

6. Häll citronfromage / hallonfromage och beescotti smulor växelvis i glasen.

Dekorera med hallonsylt eller citronmeliss




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo