» Mitt i veckan

Mitt kreaktiva görande ligger lite på is för stunden för all energi går till jobbet. Men nu när solen sken från en klarblå himlen kliade det i trädgårdsfingrarna. Jag vet att många redan har satt vårblommor på trappan men jag vill vänta lite till så jag tog fram stora saxen och röjde bort resterna av perennerna. Och sim-salla-bimm, under riset från en strandiris hittade jag en honungsros som jag köpte förra året. När jag fick syn på den visste jag direkt att den satt där tillfälligt för att till våren flyttas.......... ja, det var ju fråga, vad var det jag hade tänkt..... Troligen var det helt logiskt då men nu... ja ja, jag klurar nog ut det tids nog, Åh det är ändå dags att fixa lunchlådor.
Dagen till ära blir gratinerad kykling i tomatsås. Receptet är helt nytt och kom till efter vad jag hittade i skåpen.
 
 
Vill du också prova? Här kommer receptet:
 
3 kycklingfiléer
1 burk krossade tomater
4 msk sweet chilli sås
2 msk tomatpuré
1 gullök
2 nävar broccoli
riven ost (smakrik)
 
 
Dela kycklingfiléerna i 3 tunna filéer. Bryn filéerna och krydda med salt och peppar.
Blanda de krossade tomater, sweet chili såsen och tomatpurén.
Häll tomatsåsen i en ugnsfast form och lägg i kycklingen. Dela löken på mitten och skivan i tunna skivor.
Fördela lök och broccoli jämt över kycklingen. 
Strö över rinen ost efter behag.
Gratinera i 200 grader ca 30 min tills att fått fin färg.
 
Servera med potatis eller ris och en god sallad.
 
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo