» Kycklingrullader

I dags plan vara att strunat i att laga mat och gynna pizzerian i stället, för att kunna tillbringa hela dagen i snicken.
Men min dotter hade andra planer. För idag skulle hon inviga sina nya lila arbetsbyxor. Och ska man ha arbetsbyxor måste man också göra något. Så glad ihågen aktiverade hon sin far att plocka isär moppen och be att få Mannerströmskycklingrullader till lunch. Sedan okuperade hon snicken genom att släpa in mopeddelar för lackning. Så i stället för snicken blev det köket, baka till morgondagen då kottarna kommer på besök och givetvis göra min dotter glad genom att göra rullader. Och jag klagar inte, dessa kycklingrullader är inte så vackara att se på men riktigt goda... för det är ju Mannerström som gjort receptet...
 
 

Mannerströms kycklingrullader
(4 portioner)

4 st kycklingfiléer
1 gul lök
1 pkt bacon  (Jag köper ett extra paket bacon och rullar ett bacon runt varje rullad, då håller de ihop bättre)
2 msk fransk senap  (jag anväder vanlig grov söt-stark senap)
ca 1 dl hackad persilja
5 dl kycklingbuljong (5 dl
hett vatten + 2 msk fond)
1 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 msk
smör
salt och svartpeppar
grillspett

Gör
såhär:

Strimla bacon och lök och stek i smör tills de fått färg.
Blanda i senap, persilja och salt & peppar. Skär kycklingen på längden tunt
så det blir ca 3-4 delar per filé. Lägg baconblandningen på varje filé och rulla
ihop. Sätt i grillspetten så de hålls ihop. Bryn rulladerna i smör tills de fått
färg. Tillsätt buljonen och låt puttra i 15 min. Ta ur rulladerna. Häll i creme
fraiche och grädde i buljongen och låt värmas upp. Mixa såsen skummig med en
stavmixer. Servera med potatis av något slag och sallad.

 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo