» Min dotter gör sill
Det var ju det där med att inte göra annat än det vi kommit överens om. Att det sket sig kom vi fram till i går.

Men jag vill inte förneka att jag tycker det är lyxigt när dotter kommer hem från skolan och deklarerar att hon tänker göra den goda sillen hon lärt sig i skolan. - Hon äter inte ens sill - Men en sån dag tänker jag inte påminna henne om den saken, utan låer henne hållas. Och det stannade inte vid en sort utan dettt blev två..
Reseptet från skolan:
CURRYSSILL MEN SYRLIGA ÄPPLEN
- 1 st syrligt äpple
- 2 cm purjolök
- smör till stekning
- 2 tsk curry
- 2 dl majonnäs
- 1 dl gräddfil
- 2 burk färdiginlaggd sill (tex löksill)
Gör så här
- Tärna äpplen och purjolök fint.
- Fräs purjolöken mjuka i smör.
- Tillsätt curry och fräs lite till.
- Blanda ner curryfräset och äpplebitarna i majonnäsen och gräddfilen.
- Häll av spadet och rensa sillfiléerna.
- Blanda sedan ner sillbitarna i currysåsen.
- Gör gärna detta ett par dagar innan servering.
När skolans recept vara avklarat så var det dags att googla. På recept.nu hittade hon följande recept:
LISAS BLÅBÄRSSILL
- 420 g 5-minuterssill
- 1 dl ättika
- 1 dl socker
- 1 dl vatten
- 10 vitpepparkorn
- 10 svartpepparkorn
- 0,5 gul lök
- 10 cm purjolök
- 100 g frysta blåbär
Gör så här:
- Koka upp socker, ättika, vatten, Hälften av blåbären samt pepparkornen i en kastrull. Låt sedan sjuda i ett par minuter innan den dras åt siden för att svalna helt.
- Skiva all lök tunt.
- Skär önskad storlek av sillfiléerna.
- Varva sedan lök, blåbär och sill i en burk, slå på vätskan så att det täcker.
- Stäng locket på burken och förvara i kylskåp ca 2-3 dagar innan ni äter för maximal smak.

Dom kommer bli favoriter på julbordet.
Trackback