» Back to basic
Eftersom jag och min familj är lediga i dag så har vi både hunnit med en sovmorgon och 2 timmars promenad i skogen med dotter och hästar. Och nu är det dags för mat.. Och hur gott det än är med julmat så längtar jag efter något vanligt. Så i dag blir det en klassiker, vanlig bonsksoppa ( nu ler mamma och mormor).
Det här är sån mat jag är uppvuxen med, vanlig husmanskost från svenska landsbyggden..

400 g nötfärs
4 morötter
2 palsernackor
1 gul lök
1/6 dels vitkålhuvd
2 buljongtärningar
salt, peppar
Bryn färs, kål och lök. häll i morötter och palsernacka och buljongtärningar späd med vatten i önskad mängd.
Koka tills morötterna har blivit lite mjuka och har lagom tuggmotstånd.
Soppan kan som allt jag tillagar varieras i oändlighet. Krydda med örter tex timjan och dragon.
Ta grytbitar i stället för färs och koka till köttet faller isär.
Hur du än gör så blir det soppa av det och vad kan vara godare...
Trackback