» Biscotti eller helt enkelt skorpor

Nu är det kul, jag och min man har legat däckade i en influensa-liknande förkylning i en hel vecka. Men när vi i går fick höra tt det skulle vara spontan cruising i stan, kunden vi inte låta bli att masa oss ur soffan. 
Ner med cabben, upp med volymen, shotta bislovon och tugga vicks blå var coolhetsfaktor på max ;) ha ha skoja bara... Straffet för denna utflykt blev - tillbaka till sofflocket och fram med näsdukarna.
 
Men eftersom pappa skulle titta förbi under dan så blev jag tvungen att ta tag i mig själv och ficka lite fikabröd.
Jag rotade fram ett recept som en kompis smsade till mig innnan jul, saffransbiscotti. 
Nu är jag ju som jag är så jag skippade saffranen och hällde i en tesked mald kardemumma i stället...
 
 
Recept
125 g sötmandel
100g smör
1 g saffran
2 ägg
2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
 
Gör så här:
Hacka mandeln mycket grovt.
Smält smöret och rör ner saffanen.
Tillsätt socker, ägg, mjöl och bakpulver och den hackade mandeln. Rör samman till en deg.
 
Rulla degen i 3 lika stora längder. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 200 grader mitt i ugnen i 10-15 min. Skär längderna till sneda skorpor och sprid ut dessa över plåten.
 
Sänk värmen i ugnen till 100 grader. Ställ in skorporna igen och låt dom torka i 30min.
 
Mmm.. så goda :)
 
 
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo