» Välkommen till bords

Idag ska vi ha kalas för min man som nydligen fyllt jämt. Vi blir rätt många på kalaset och kottarna så klart, så sittande bord är inte att tänka på. 
Menyn för dagen smörgåstårta och frozen cheesecake till kaffet och allt kommer serveras på papperstalrikar. För vem vill diska.
Men det behöver ju inte betyda att man vill att de inbjudna ska känna sig välkomna. Lite piff på borden, tänt i kaminen och ett varmt välkomnande borde ta udden av papptalrikar.
 
Att kunna fixa lite trevligt på bordet behöver inte innebära en tur till inredningsbutiken. Jag valde att använda säsongsbetonat från matvaruaffären. 6 st Ingrid-Marie äpplen, 2 krukor murgröna och lite mossa från skogen.
Mossan formade jag till små bollar och stoppade i vvärmeljusstakar av klarglas.Det lilla hjärtat... ja vänder man på det upptäcker man en siffrar mellan 1-4. Jag återanvände adventsljusstakens dekroation...
Äpplen är lätta att gröpa ur till valfri storlek på ljus. Och när kalaset är slut hänger jag ut äpplena till fåglarna.
Murgrönan står sig på vätskan i äpplet.
 
Med smörgåstårta med skaldjur  på menyn kommer det gå åt mycket dricka.
Vatten serverar jag i flaskor. Och för att det ska kännas inbjudande pillar jag ner lite smaksättare i flaskorna.
 
Flaska 1 mandarin och citronmeliss. Flaska 2 citron och gurka.
 
Nu är det bara att dra på finstrassen och välkomna gästerna.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo