» Starta julen

I dag gick startskottet för julen iallafall för oss.
Medan min man och dotterns pojkvän roat sig med att spika innertak, har jag och dotter egnat oss åt lite kvalitetstid tillsammans. Först en långpromenad i skogen, å tro det eller ej men solen sken faktiskt idag. Sedan var dags för stök i köket. Och på agendan idag stod det - köttbullar - . Massor med köttbullar, kryddade med jul. 
 
 
Jag har inget bra recept, men kan förklara lite hur jag gör.
 
Blanda ströbröd, matlagningsgrädde och kryddor till en lagom fast smet.
Kryddor: Salt, grovmalen pepparmix, ingefära. En dutt av  kanel, malen nejlika och dragon.
Blanda i köttfärsen. Jag föredrar blandfärs med 70% nötfärs och 30% fläskfärs.
 
Sedan sätter jag en stor gryta halvfull med vatten på spisen. Vatten kryddar jag med köttbuljong, och lite av kryddorna ovan och låter vattnet koka.
När vattnet har kokat upp. Rullar jag köttbullar och kokar dom tills dom flyter upp till ytan. Då flyttas dom till stekpannan för att brynas i smör till dom är gyllenbruna.
 
Nu stinker jag av matos men är mycket nöjd. Första rätten av många till julbordet är klar :)
 
 
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo