» Passionsfruktstartelett och fikagäster ?

Att bjuda småbarnsförälddrar på fika kan vara vanskligt. Planen för idag var att roa oss med lite fotograferinga av de två minsta kottarna. Vilket jag sett framemot för det är inte så ofta vi träffar dessa kottar. Men en kotte mår inte riktigt bra så nu får vi se, kanske senare i dag kanske i morgon. I viket fall som helst så har jag bakat en kaka som står och väntar och kommer inte dom så kan jag säkert muta någon annan att provsmaka (nytt recept igen)..
 

Jag gjorde inte tartelett utan en vanlig paj efter som orginalreceptet är i gram så skriver jag till höger vilken mängs jag använde.
Ingredienser

Sockerdeg, ger 9 tarteletter
180 g florsocker                               3 dl florsocker
315 g vetemjöl                                 5 dl vetemjöl
1 krm salt                                       1 krm salt
1,5 tsk vaniljsocker                          1,5 tsk vaniljsocket                 
150 g smör + smör till formarna         150 g smör 
1,5 ägg                                            1,5 ägg


Passionsfruktskräm, räcker till 3 tarteletter

2,5 dl mjölk                                     2,5 mjölk
0,5 vaniljstång                                  0,5 vaniljstång
70 g äggulor                                     3 st ägg
20 g maizena                                   3 msk maizena
                                                       3/4 dl socker
5 passionsfrukter                              4 passionsfrukter
0,5 citron                                         0,5 citron


Topping
passionsfrukter, hallon, jordgubbar, physalis 

Gör så här

1. Sockerdeg
Blanda florsocker, mjöl, salt och 1 tsk vaniljsocker i matberedare. Tillsätt kallt smör, uppskuret i små kuber. Mixa (använd pulsknappen) tills smöret blivit till små klumpar i ärtstorlek.

2. Tillsätt ägg, mixa minimalt, stäng av så fort degen går ihop. Forma en rund jämn degklump, plasta, vila i kyl 30 minuter.

3. Smörj tartelettformar med lite smör. Baka ut pajerna: kavla tunt, nagga ordentligt och förgrädda skalen övertäckta med aluminiumfolie i 12-14 minuter i 200 grader.

4. Avlägsna tartelettskalen ur formarna direkt när de kommit ut ur ugnen, använd en liten tandpetare för att lossa kanterna om de är svåra att få loss.

5. Passionsfruktskräm
Koka upp mjölk och en halv urskrapad vaniljstång med frön.

6. Blanda äggulor, socker och maizena separat i en skål. 

7. Vispa ner i mjölken, värm försiktigt tills krämen tjocknar. Sila. Ytplasta och kyl. 

8. Smaka av med passerade passionsfrukter (eller passionsfruktsjuice) och pressad citron.

9. Fyll tre avsvalnade formar med passionsfruktskräm. Dekorera med bär

 




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo