» Vad gör ni i dag?

Jag firar ialla fall jul. Massor av jul. Först kom kottarna med föräldrar, mormor och gammel mormor och morfar. 
Huset fullt med barn, julkalppar och god mat. Det är helt underbart både när dom kommer och när dom åker, och jag skulle aldrig vilja vara utan det. 
Sen är det dags att svida om... Tomten kommer ju...
 
Eller rättare sagt jag är på väg ut och tomta hos grannarna. Man har ju inte roligare än man gör sig :)
När det väl är av klarat så njuter vi bara av lugnet med mor och hennes man.
 
Men inget lugn utan en god efterrätt. Klassikern hemma hos oss är citronfromage. Egentligen vill jag ha mormors recept. Men eftersom det bara finns i hennes huvud så får jag nöja mig med Per Morbergs.
 
Men atta så gott...
 
 
Antal portioner: 4
Ingredienser

4 blad gelantin 
4 äggulor 
100 gr strösocker = 1 dl + 1 msk
1 st citron, skal och saft 
3 dl vispgrädde 

  

Gör så här

1. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten i ca:5 min..

2. Vispa upp gulorna och sockret till en luftig smet.

3. Ta upp gelantinbladen ur vattnet. Smält dem i vattenbad.

4. Blanda dem sedan med citronskalet och saften. Häll ner blandningen i äggsmeten.

5. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i den svala citronblandningen.

6. Häll fromagen i småglas och dekorera med hallon och citronmeliss



Karin
06 December, 2014 - 20:11

God fortsättning tomten!
Vad vore julen utan dig?? Tack för att du kom också i år och gjorde vår och barnbarnens jul så minnesvärd! ❤️
Grannen mittemot 😄

Svar: Var så lite, julen är barnens högtid. Och vilket barn gillar inte att klä ut sig i bland ;)
Mimmi

Karin
06 December, 2014 - 20:11

God fortsättning tomten!
Vad vore julen utan dig?? Tack för att du kom också i år och gjorde vår och barnbarnens jul så minnesvärd! ❤️
Grannen mittemot 😄


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo