» Lemoncurd

3 citroner
4 dl strösocker (cirkamängd)
150 gsmör
6 stägg
Vatten
Tvätta citronerna till lemoncurden noga. Pressa ur saften och riv skalet från två av dem fint.
Häll sockret i en liten rostfri kastrull och tillsätt citronskalet.
Blanda saften från alla citronerna med mjukrört smör. Rör ner citronsmöret i kastrullen.
Vispa äggen lätt, häll ner dem i kastrullen och rör om, helst med en träsked.
Koka upp vatten i en stor kastrull. Sätt ner den mindre kastrullen i det sjudande vattnet (vattenbad).
Låt krämen sjuda på låg värme tills den tjocknar. Rör hela tiden! Ställ krämen åt sidan och låt svalna.
Det låter kanske lite krångligt, men jag brukar hälla ihop socker, citronskal, citronsaft och mjuktsmör direkt i en glasskål som står i vattenbad, och det tycks fungera alldeles utmärkt.
Och det jobb det innebär är värt besväret. Varför inte göra en dubbel sats redan nu så har du till sommarens alla jordgubbstårtor....