» Tårta med nötmarängbotten och mousse

Lördag och jag är uppe med tuppen. En vän har bjudit med mig till antikmässa i Borås.

Så i dag blir en dag borta från familjen men dagen kommer fyllas med glada skratt, kaffe och förhoppningsvis många intressanta prylar.

Dagen blogginlägg blir om gårdagskvällens tårta.
Jag är hopplöst dålig på att följa recept och gör för det mesta lite som jag vill och plockar saker från olika recept men jag ska ändå försöka åstadkomma ett recept som går att följa..

 
 
 
 
 
Tårtbotten (kan göras någon dag i förväg)
5     äggvitor
5 dl  strösocker
3 dl  blandade nötter ( jag valde mandel, hasselnöt och valnött)
100 g choklad
 
Fyllning 1, hallon mousse
3 dl vispgrädde
3 dl kesella
1 dl florsocker
1 dl hallon
3 gelatinblad
 
Fyllning 2, Vitchokladmousse
2 dl vispgrädde
2 dl kesella
1 dl florsocker
150 g vitchoklad
2 gelatinblad
 
Garnering
200g choklad
1 pkt chokladfingrar

Gör så här

Tårtbotten

Sätt ugnen på 160 grader
Rita 2 cirklar på bakplåtspapper, cm i diameter.
Mal nötterna.
Vispa äggvitorna till ett fast skum.
Vänd försiktigt ner socker och de malda nötterna.
Fördela marängsmeten i de 2 cirklarna och grädda i ca 40min.
Låt svalna.
Smält choklad och bred över.


Fyllning 1, Hallon mousse

1. Koka ihop hallon med socker till en puré.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
3. Krama ur dem och lägg ner bladen i hallonpurén. Blanda försiktigt tills bladen löst upp sig.
4. Låt alltsammans svalna.
5. Vispa grädden och kesellan och vänd försiktigt ner den i hallonen.
6. 
Bred moussen över en nötmarängbotten
7. Lägg på nästa botten

 


Fyllning 2, vitchokladmousse

1. smält choklanden
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter och smält de sedan med 1/2 dl vatten.
3. Vispa grädden och kesellan och vänd försiktigt ner choklanden och de smälta gelatinbladen.
4. 
Bred mossen över den överst nötmarängbotten.
5. Garnera med chokladfingrar och chokladrips och några hallon

Ställ tårtan i kylen minst 2 timmar.

 



Sofie
26 Oktober, 2013 - 08:24 / BLOGG: http://www.laviesaine.blogg.se

mums!:D

Jonas
26 Oktober, 2013 - 08:24 / BLOGG: http://thegamingground.com

Snacka om en imponerande tårta =) Det där kan kanske vara något att ha i åtanke inför farsdag?

Svar: Lätt att göra, lätt att äta, så farsdag vore väl ett ypperligt tillfälle att prova. Lycka till :)Mvh Mimmi
Mimmi

Jonas
27 Oktober, 2013 - 08:24 / BLOGG: http://thegamingground.com

Precis, och tack så mycket =) May the force be with me!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo