» Rulltårta
När vänner droppar in på förmiddagsfika är det bara att ha något gott att bjuda på. Något som är snabbt och enkelt att slänga i hop är rulltårta. I dag tänkte jag dela med mig av ett recept som det inte går att misslyckas med.

Botten:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao (vill man ha en ljusbotten, byt kakaon mot 2 tsk vaniljsocker)
1,5 tsk bakpulver
Fyllning till rulltårta med ljusbotten:
100 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl florsocker
1 äggula
Hallonsylt
Fyllning till rulltårta med chokladbotten:
100 g rumsvarmt smör
1 liten påse daimkulor (ca 75 g)
1 3/4 dl florsocker
1 äggula
Beskrivning:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao (eller vaniljsocker) och bakpulver och blanda sedan ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda långt ner i ugnen i 6-7 min. Stjälp upp kakan på sockrat papper och dra bort pappret som kakan gräddats på. Låt kakan kallna. Rör smöret tell fyllningen smidigt. blanda i övriga ingredienser till fyllningen rör till en smidig massa. Bred fyllningen på kakan. Vill man även ha sylt som fyllning breds denna uppepå den andra fyllningen. Rulla sedan i hop kakan.
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao (eller vaniljsocker) och bakpulver och blanda sedan ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda långt ner i ugnen i 6-7 min. Stjälp upp kakan på sockrat papper och dra bort pappret som kakan gräddats på. Låt kakan kallna. Rör smöret tell fyllningen smidigt. blanda i övriga ingredienser till fyllningen rör till en smidig massa. Bred fyllningen på kakan. Vill man även ha sylt som fyllning breds denna uppepå den andra fyllningen. Rulla sedan i hop kakan.
Klart!
Trackback