» Min adept...

Även om inte jag har gjort så mycket i sommar så har min adept haft massor att pyssla med. I våras kom hon till mig och bad om lite hjälp. 
Första buskarna skulle inhandlas. Nått som är stort, blommar fint, gärna i vitt och det måste den måste vara lätt att sköta.
Sen var det ju den lilla detaljen med slänten.... mellan trädgården och det gamla hönshuset finns en ojämn grässlänt, vid något tidigare tillfälle har delar av massorna schaktats ut, vid nått annat tillfälle har man haft grus och jordhögar här osv. Resultatet har blivit ojämt, knöligt varvat med gräs och ogräs.
.... om jag kan komma dit och hjälpa till att få lite ordning?
 
Över några kopp kaffe har vi fnulat på hur och vad som göras och vilka önskdrömmar som finns.
Önska var ett staket mot trädgården, ett stenparti, mysig vrå och det ska fortfarande vara praktiskt att ta ut cyklar leksaker mm ur hönshuset och det viktigaste - lätt att sköta -.
Ja, det torde ju inte vara så svårt att fixa. En helg i slutet av maj tog vi grävmaskinen och körde dit.


Vid första grävtaget uppdagades den mindre positiva sanningen. Det är ingen jord bara grus, och dessutom grus fylld av ogräsrötter. - glöm stenparti med växter - 
Tyvärr var jag dålig på att ta bilder under arbetets gång.
Men efter att ha hasat omkring i något som liknade en gigantisk sandlåda, schaktat bort ogräs - ogräs och ytterligare ogräs en hel helg, var det dags att överlämna till adept....
 
 
Men först ett litet missöde, jag och min adept lastade för mycket vackra stenar i skopan på hennes makes traktor, så vi fick ägna en stund åt de lilla expriment att bogsera en stor traktor med en lite grävmaskin akompanierat med mycket skratt.
(Vid sidan om traktor skymtar hönshuset i sitt dåvarande utseende.)
 
Men stenarna fyllde verkligen sitt syfte. Hela sommaren har min adept (på lediga stunder, hon har 3 små kottar att ta hand om också), burit sten - krattat grus - burit ännu mer sten - fixat lite accessoarer. 
 
Efter detta arbete kan man nog inte kalla henne adept längre. För nog sjutton har det blivit snyggt.
Att det inte kunde bli några blommor i stenpartiet spelar ingen roll. Det gör snarare att blommorna i krukor och de gamla brusföremålen framhävs.
Det är bara en liten vägg/spalje för att stoppa vinden som ska till, men det har jag lovat att hjälpa till med nästa år.
 
 
Det var inte bara henne första buske som blev köpt utan även honungsrosen utmed husväggen.
Gatstenen var ett litet fynd jag gjorde när jag grävde intill husväggen...
 
 
 
 
 
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo