» Juldoft

 Nu har julen kommit till oss. Alla dofterna, allt piff är klart, damsugaren har motionerats och julfriden har infunnit sig(trots arbete i morgon).
Att jag gick bananas igår gjorde att min man gick med på en omväg via blomsteraffären på förmiddagen. Så lugnet kunde återställas och grannen fick blomman ämnad åt henne. Måste påpeka att jag nog tycker att den röda amaryllisen jag köpte till henne är finare. Men jag är nöjd ändå...
När jag fixar inför jul, tycker jag att det här med att det luktar jul är viktigt. Så in med gran, en, apelsiner, hyacinter, kryddor och allt annat som doftar jul.
Ett par tips är: givetvis de klassiska apelsinerna med nejlikor. Men sedan kan man använda runda knäckebröd som dekoration. Jag limmade på stjärnanis och kanelstänger på mitt knäckebröd och hängde upp det i fönstret. 
 
Efter som många blommor nu för tiden förädlas med mindre doft. Så kan man alltid gömma lite kryddor under mossa och på så sätt få juldoft i hela huset.
 
Och visst är jag förtjust i Ernst men jag vill ha lite mer blingbling. I kransen av enris har det förr bara hängt kulor. Men i år fick jag tag på några helt underbara dekorationer av strass som fick hedersplatsen i kransarna.
 
Så nu är det bara att ta tag i sista-minuten-skapa-egna-julklappar-pillet kvar...
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo