» Lemoncurd

I dag behagade det att regna så jag passade på att baka. Något som jag nästa alltid har i frysen är lemoncurd.
Det är så gott till så mycket, rulltårtor, pavlova, i kakor, på pankakor osv.
Vid några tillfällen har jag provat att köpa det i affären men den är inte i närheten så god som hemmagjord. 
Men det kan ju också ha något att göra med upphovsmakaren till receptet, Per Morberg.
 
Lemon curd
3 citroner
4 dl strösocker (cirkamängd)
150 gsmör
6 stägg
Vatten
Gör så här:

Tvätta citronerna till lemoncurden noga. Pressa ur saften och riv skalet från två av dem fint.

Häll sockret i en liten rostfri kastrull och tillsätt citronskalet.

Blanda saften från alla citronerna med mjukrört smör. Rör ner citronsmöret i kastrullen.

Vispa äggen lätt, häll ner dem i kastrullen och rör om, helst med en träsked.

Koka upp vatten i en stor kastrull. Sätt ner den mindre kastrullen i det sjudande vattnet (vattenbad).

Låt krämen sjuda på låg värme tills den tjocknar. Rör hela tiden! Ställ krämen åt sidan och låt svalna.

 

Det låter kanske lite krångligt, men jag brukar hälla ihop socker, citronskal, citronsaft och mjuktsmör direkt i en glasskål som står i vattenbad, och det tycks fungera alldeles utmärkt.

Och det jobb det innebär är värt besväret. Varför inte göra en dubbel sats redan nu så har du till sommarens alla jordgubbstårtor....




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo